Breathalyzers - 7 Dingen Die U Moet Weten Om De Juiste Keuze Te Maken

breathalyzers


DUI-bewustzijn en de ernstige gevolgen van rijden onder invloed hebben geleid tot een recente stijging van de aankopen van
ademalcoholtesters, beter bekend als breathalyzers. Helaas hebben de meeste consumenten geen idee waar ze moeten beginnen als het gaat om het begrijpen van de verschillen tussen elk merk en model.

Dit is wat u moet weten over blaastesten om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

1) Hoe een blaastest werkt en de wettelijke limiet

Wanneer u in een blaastest blaast, passeert uw adem een ​​sensor die het alcoholgehalte interpreteert en er wordt een formule toegepast om het alcoholgehalte in het bloed (BAG) te extrapoleren.

De "wettelijke limiet" in alle 50 staten is 0,08 BAC. Bij .08 BAC of hoger wordt u als legaal dronken beschouwd. Maar let op. Veel mensen raken gehandicapt bij 0,04 BAG (en lager) en u kunt worden belast met "Rijden met een handicap" bij 0,04. Hoewel het een kleinere overtreding is, kan het nog steeds kostbaar zijn en grote ergernis veroorzaken. Wat nog belangrijker is, u kunt uzelf en anderen zelfs bij deze lagere BAG-niveaus in gevaar brengen.

2) Sensortypen

De sensor is het onderdeel in een ademanalyseapparaat dat uw BAG leest en interpreteert. Voor persoonlijk gebruik zijn er twee typen te overwegen, brandstofcelsensoren en halfgeleidersensoren. Bij correct gebruik van de breathalyzer zal elk van deze typen sensoren nauwkeurige resultaten opleveren tot ongeveer 1,5 maal de wettelijke limiet.

Bij hogere alcoholgehaltes in het bloed (ruim boven de wettelijke limiet) leveren brandstofcelsensoren nauwkeurigere resultaten op. Blaastesters voor brandstofcellen zijn duurder om te maken en kosten doorgaans tussen de $ 450 en $ 1500.

Halfgeleidersensoren zijn zuiniger om te vervaardigen, wat helpt om de totale kosten van de blaastest laag te houden. Afhankelijk van de kwaliteit van de sensor en andere kenmerken, kosten ademanalyseapparaten met halfgeleidersensoren van goede kwaliteit tussen $ 55,00 en $ 300,00.

3) Kalibratie

Wanneer u uw nieuwe blaastest voor het eerst ontvangt, is de sensor in de fabriek gekalibreerd om nauwkeurige metingen te leveren. Na verloop van tijd zullen zich resten ophopen op de sensor, waardoor de metingen steeds onnauwkeuriger worden. Alle breathalyzers, met uitzondering van de twee hieronder vermelde modellen, moeten periodiek opnieuw worden gekalibreerd. Meestal betekent dit dat ze elke 6 tot 12 maanden teruggestuurd moeten worden naar de fabrikant voor herkalibratie. De kosten voor deze service bedragen tussen $ 20,00 en $ 50,00 plus de verzendkosten.

Momenteel zijn er slechts twee breathalyzers op de markt die geen herkalibratie in de fabriek vereisen. Dit zijn de AlcoMate Premium en de AlcoMate Prestige. Beide breathalyzers hebben "door de gebruiker te wijzigen" sensormodules. De consument kan de sensormodule gemakkelijk binnen enkele minuten vervangen (minder dan 30 seconden in de AlcoMate Premium) en de ademanalyseapparaat herstellen naar de "fabrieksnieuwe" kalibratie.

Door het ongemak en de kosten van herkalibratie te vermijden, zijn de AlcoMate Premiun en AlcoMate Prestige een serieuze overweging waard.

4) Mondstukopname (actief) versus omblazen (passief)

Alle breathalyzers vereisen dat de proefpersoon een ademmonster aan de sensor levert om te testen. De meest nauwkeurige methode is via een mondstuk dat rechtstreeks aan de ademanalyse wordt bevestigd. Dit helpt ervoor te zorgen dat het ademmonster niet wordt "verontreinigd" met lucht, rook, enz. uit de omgeving. .

De andere methode wordt "blow-over" of passief testen genoemd. De proefpersoon houdt zijn mond ongeveer een centimeter van de ontvanger voor de inname van de adem en blaast hard. Als deze methode correct wordt uitgevoerd, kan deze nauwkeurige resultaten opleveren. Er kan echter wat lucht uit de omgeving in de breathalyzer komen, wat minder dan nauwkeurige resultaten oplevert.

Het voordeel van de blaastester van het type "blow-over" is dat hij handig is op feestjes en sociale bijeenkomsten wanneer meerdere mensen worden getest, omdat er geen direct mondcontact is en het niet nodig is om van mondstuk te wisselen.

5) Stijl

Blaastesten die zijn ontworpen voor persoonlijk gebruik, worden in de hand gehouden of in sleutelhangerstijl. We hebben al gesproken over draagbare "mondstuk" versus "blow-over" (passieve) ontwerpen. Er zijn ook verschillende breathalyzers op de markt die zijn ontworpen om aan uw sleutelhanger te passen. De meeste, met uitzondering van de BreathKey van Omega Point Systems, zijn strikt nieuwigheden. De BreathKey is het enige sleutelhangermodel dat FDA-gecertificeerd is en het overwegen waard is.

6) Prijs

Voor persoonlijk gebruik kosten ademanalyseapparatuur van goede kwaliteit tussen $ 55,00 en $ 225,00. In de meeste gevallen geldt: hoe hoger de prijs, hoe beter het product (nauwkeurigheid, functies, enz.). Breathalyzers die minder dan $ 50,00 kosten, zijn over het algemeen nieuwigheden - zeer onnauwkeurig en zonder digitale uitlezingen. Verspil uw geld niet.

7) Goedkeuringen

Elke blaastest die het overwegen waard is, moet de goedkeuring van de FDA (Food and Drug Administration) hebben. Dat betekent in wezen dat de FDA het heeft getest en dat het doet wat het zegt in de productliteratuur. Andere goedkeuringen zoals DOT (Department of Transportation), NHTSA (National Highway Traffic Safety Administrations) en U S Coast Guard-goedkeuring bevestigen ook dat de door de fabrikant gerapporteerde nauwkeurigheidsniveaus in overeenstemming zijn met hun bevindingen.

Een blaastest is een waardevol persoonlijk apparaat dat u of iemand met wie u bent, kan helpen de juiste beslissing te nemen als het gaat om alcohol en autorijden.

Comments