Een eenvoudige handleiding voor het gebruik van hiv-zelftestkits voor thuisgebruik

HIV zelftest

Als je gemeenschap hebt met een of meer partners, loop je het risico een geslachtsziekte zoals hiv op te lopen. Uw risico om hiv of een andere seksueel overdraagbare aandoening op te lopen, neemt toe elke keer dat u onbeschermde gemeenschap heeft met een persoon die u niet vertrouwt. Om het risico op infectie te verkleinen, moet u altijd geslachtsgemeenschap hebben met een condoom. Zelfs als je bescherming gebruikt, is het doen van een soa-test belangrijk.

Omdat het risico om hiv op te lopen overal groot is, moet u zich minimaal één keer per jaar laten testen. Door uzelf te testen, weet u uw status voordat u de laatste fase van de hiv-infectie ontwikkelt. Nu kunt u uzelf thuis testen met een hiv-testkit. Het kan online worden gekocht, afhankelijk van waar u woont. Houd er rekening mee dat u met een kit voor thuisgebruik uzelf in een privéruimte kunt testen en direct resultaat kunt krijgen. Er zijn twee soorten kits: HIV-zelftestkits en HIV-posttestkits.

Bij de eerste neem je een speekselmonster, gebruik je de kit om het te testen en wacht je op je resultaten. Het is niet nodig om uw monster voor analyse naar een laboratorium te sturen. Bij deze laatste neemt u een monster van uw bloed of speeksel en stuurt u dit naar een plaatselijk laboratorium voor grondig onderzoek. Dan worden de resultaten privé naar u verzonden via een telefoontje van een arts of per sms.

De hiv zelftest kits werken op een eenvoudige manier. U neemt gewoon een speekseluitstrijkje en test het met uw kit op antilichamen. Het resultaat wordt duidelijk op de kit weergegeven en er zal geen verwarring zijn bij het lezen. Het is absoluut noodzakelijk op te merken dat zelftestende hiv-kits geen infectie detecteren die in de afgelopen drie maanden zou kunnen zijn opgetreden. Als u denkt dat u binnen drie maanden voorafgaand aan de test mogelijk aan het virus bent blootgesteld, moet u een bloedmonster nemen.

Voorgesteld lezen: Vroege zwangerschapstest - de eerste bevestigende stap

Een bloedtest duurt langer om een ​​resultaat te geven, maar is meestal effectiever. Als u door zelftest een negatief resultaat krijgt, moet u geen bevestigingstest doen, tenzij u de testinstructies niet zorgvuldig hebt opgevolgd. Bovendien mag u het proces herhalen als u onbeschermde geslachtsgemeenschap heeft gehad of naalden heeft gedeeld met een persoon wiens hiv-status u niet kent binnen de vensterperiode van de testkit die u gebruikt.

Bovendien kunt u de test vermijden en medicijnen voor profylaxe na blootstelling nemen om een ​​infectie te voorkomen. Het is mogelijk om een ​​reactief resultaat te krijgen. Zo'n uitkomst betekent niet dat je hiv hebt. Ook als er antistoffen worden aangetroffen, bestaat de kans dat u hiv-negatief bent.

U wordt dus geadviseerd om een ​​nieuwe test te doen bij het dichtstbijzijnde testcentrum. Tot slot kunt u een positief resultaat krijgen. Een positief resultaat kan worden bevestigd door verdere klinische tests. En als u inderdaad positief bent, moet u advies inwinnen en beschikbare anti-hiv-medicijnen gebruiken.

Hiv en aids zijn niet blijvend te genezen, maar kunnen met medicijnen worden bestreden. Maar u moet eerst uw hiv-status weten. Om uzelf thuis privé te testen, kunt u vandaag meer lezen over onze hiv-testkit.


Om een hiv-test online te bestellen, gaat u naar de URL: https://bit.ly/3imP53i

Comments