Chlamydia Begrijpen: Symptomen En Complicaties Van Chlamydia


Chlamydia

Chlamydia is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen waar mensen last van hebben. Hoe vaak? Er zijn ongeveer een miljoen mensen in de Verenigde Staten die positief zijn getest op Chlamydia-infectie. Chlamydia-infectie, veroorzaakt door de Chlamydia trachomatis, wordt gebruikt om te verwijzen naar elke infectie die wordt veroorzaakt door alle soorten die tot de bacteriefamilie Chlamydiaceae behoren. De specifieke bacterie Chlamydia trachomatis wordt alleen bij mensen aangetroffen en veroorzaakt ernstige infecties in het genitale gebied en bepaalde oogziekten.

De Symptomen

Niet iedereen die de infectie heeft, zal deze manifesteren. Daarom is het heel goed mogelijk dat er maanden en jaren verstrijken voordat iemand op de infectie wordt getest. De meerderheid van degenen die geen chlamydia-symptomen vertonen, zijn echter vrouwen. Chlamydia-symptomen bij mannen hebben meestal betrekking op infecties op de urethra, waar witte troebele of waterige afscheiding uit de penis wordt ervaren. Mannen kunnen ook wel of niet pijn hebben bij het plassen om hen te begeleiden. Wat de vrouwen betreft, omvatten ze ongewone vaginale afscheiding of bloeding, pijnlijke geslachtsgemeenschap, buikpijn, pijnlijk urineren, vaker plassen en koorts.

Complicaties

Wanneer deze bij vrouwen worden genegeerd, kan de infectie zich verplaatsen naar het bovenste genitale kanaal en bekkenontsteking veroorzaken. Pelvic Inflammatory Disease is een veelomvattende term die wordt gebruikt om te verwijzen naar infecties in de eierstokken, eileiders en baarmoeder. Onbehandelde chlamydia-symptomen bij mannen kunnen daarentegen epididymitis veroorzaken, de ontsteking van de bijbal. Bij epididymis vindt de rijping en opslag van het sperma plaats in de testikels. Over het algemeen kunnen onbehandelde chlamydia-symptomen gezondheidsproblemen veroorzaken, maar reproductieve functies krijgen het meeste te verduren van de effecten van de infectie.

Waarom Chlamydia-Symptomen Moeten Worden Aangepakt?

Chlamydia-infectie kan worden overgedragen via orale, anale of vaginale seks. Afgezien van het eenvoudigweg verwoesten van het voortplantingssysteem van een vrouw, kunnen onbehandelde chlamydia-symptomen ook bij de geboorte tijdens de natuurlijke bevalling door zwangere moeders aan hun kinderen worden doorgegeven, aangezien de pasgeborene door hun vaginale kanaal zal gaan. Voor de mannen kan steriliteit een mogelijk eindresultaat zijn van epididymitis, wat een uitloper van hen is.

Klik hier om uw Chlamydia-testkit te bestellen

Beschikbare Hehandeling

In het geval dat chlamydia-symptomen zich voordoen, kunt u het beste rechtstreeks naar uw arts gaan om u te laten testen. Hoe eerder je wordt getest, hoe eerder je wordt behandeld als je positief test, en hoe eerder je ervoor kunt zorgen dat de chlamydia-infectie geen voet aan de grond krijgt. Chlamydia-infectie wordt meestal behandeld met antibiotica.

Comments