Wat is de vroegste zwangerschapstest voor het opsporen van zwangerschap?

vroege zwangerschapstest


Als er één vraag is die hoopvolle moeders stellen, is het welke zwangerschapstest de vroege zwangerschapstest is om zwangerschap te detecteren. Hoewel de meeste vrouwen ontdekken dat ze zwanger zijn tegen de tijd dat ze vier weken oud zijn, is het niet snel genoeg voor vrouwen die proberen zwanger te worden en meer dan enthousiast zijn over het vooruitzicht om moeder te worden en een nieuwe baby te verwelkomen in de wereld.

De reden dat het vier weken duurt om erachter te komen dat een vrouw zwanger is, heeft te maken met hormonen en de beginfase van de zwangerschap. Nadat de conceptie heeft plaatsgevonden, wordt u niet als onmiddellijk zwanger beschouwd. Als je eicel eenmaal bevrucht is, heeft het nog een lange weg te gaan voordat je officieel als zwanger mag worden beschouwd. Zodra het ei is bevrucht, gaat het naar je eileiders waar het naar je baarmoeder reist. Eenmaal in uw baarmoeder, moet het ei zich vervolgens in de wand van uw baarmoeder implanteren. Pas als dit gebeurt, wordt u officieel als zwanger beschouwd, omdat uw lichaam dan het zwangerschapshormoon humaan choriongonodotrofine of hCG begint te produceren, zoals de meeste vrouwen het horen noemen.

Zwangerschapstests voor thuis

Zwangerschapstesten voor thuis kunnen geen zwangerschap detecteren totdat uw lichaam een ​​specifieke hoeveelheid hCG heeft geproduceerd. Hoewel elke test anders is, detecteren de meeste hCG pas als de niveaus ten minste 25 mIU/ml bereiken. Voordat u zwanger bent, zijn uw hCG-niveaus minder dan vijf. Die van u kan van 0 tot 4 zijn. Het hCG-niveau in uw lichaam verdubbelt elke 48 tot 72 uur. Omdat elke vrouw anders is, kunnen sommige vrouwen er veel eerder achter komen dan anderen en sommige vrouwen moeten weken wachten, zelfs nadat ze een menstruatie hebben gemist, voordat ze weten of ze zwanger zijn of niet.

Hoe dan ook, de meeste tests kunnen geen zwangerschap detecteren tot ten minste de eerste dag van uw gemiste menstruatie. Zelfs de vroegste zwangerschapstest zal niet voor alle vrouwen werken. Als u het soort vrouw bent wiens hCG-waarden drie dagen nodig hebben om te verdubbelen, uw eicel meer tijd nodig heeft dan normaal om te implanteren, u later bevrucht bent dan u dacht, of u produceert gewoon niet zo snel genoeg hCG als anderen; u kunt mogelijk geen zwangerschap detecteren met zelfs de vroegste zwangerschapstest.


Voorgesteld lezen: Vroege zwangerschapstest - de eerste bevestigende stap


De vroegste zwangerschapstest

Nu je op een plek bent waar je hoopt zwanger te worden, vraag je je af welke zwangerschapstest de vroegste zwangerschapstest is. De waarheid is dat er maar één test op de markt is die is ontworpen om zwangerschap eerder en nauwkeuriger te detecteren dan de andere. Hoewel de meeste zwangerschapstests die beweren dat ze een zwangerschap eerder kunnen detecteren dan andere gelijk hebben, kunnen ze nog steeds slechts vijf dagen vóór de dag waarop je verwacht dat je menstruatie begint een zwangerschap detecteren, maar hopen dat dit niet het geval is.

De First Response Early Response-zwangerschapstest kan echter nog eerder een zwangerschap detecteren. Dit is de vroegste zwangerschapstest op de markt. U kunt tot zes dagen voor de datum van uw verwachte menstruatie te weten komen of u zwanger bent of niet. De reden waarom deze test zo vroeg werkt, is dat het is bewezen dat het hCG detecteert in niveaus zo laag als 6,5 mIU/ml. Dit is ongebruikelijk laag. Zelfs als uw hCG-waarden er langer over doen om te stijgen dan bij andere vrouwen, zult u er hoogstwaarschijnlijk nog vroeg achter komen of u al dan niet zwanger bent.

Werkt het voor iedereen?

De First Response Early Response-test zal niet voor alle vrouwen werken. Hoewel het 99 procent nauwkeurig is, wordt met dit percentage rekening gehouden op de eerste dag van uw gemiste menstruatie. De nauwkeurigheidsclassificatie ligt zes dagen te vroeg net boven de 50 procent en stijgt vanaf daar elke dag geleidelijk. Vanwege het vermogen van de test om zulke lage hCG-niveaus te detecteren, heeft het echter een betere kans om vroeg te werken, zelfs als het zes dagen eerder niet werkt. Mogelijk moet u gewoon doorgaan met testen totdat u een positief resultaat krijgt. Als u nog steeds geen positief resultaat krijgt op de dag van uw gemiste menstruatie en uw menstruatie niet arriveert, wil uw arts u misschien zien als uw menstruatie een week na de geplande vervaldatum nog steeds niet is aangekomen.

Wat vinden vrouwen leuk aan deze zwangerschapstest?

Wat vrouwen leuk vinden aan deze test, is dat hij gemakkelijk te gebruiken is. Het is een digitale test, wat betekent dat het gemakkelijk is om de resultaten te lezen. Er is geen verwarring of vraag over wat de test eigenlijk zegt. Als u zwanger bent, zegt de test: 'Zwanger'. Als u niet zwanger bent, zegt de test: "Niet zwanger". Er zijn geen dubbele lijnen of vage lijnen of misschien zijn er geen lijnen om naar te zoeken in deze test.

Hoewel het een van de duurdere tests is, variërend van $ 12 tot $ 16, afhankelijk van welke winkel je kiest om te winkelen, geven vrouwen niet om de prijs. Als het erom gaat te ontdekken dat je bijna een week eerder zwanger bent dan de meeste vrouwen, maakt de prijs niet uit. Bovendien maakt het vroeg ontdekken ook mogelijk dat u een gezondere zwangerschap zult hebben, omdat de zekerheid u zal overtuigen om sneller dan andere vrouwen te beginnen met het nemen van gezondere beslissingen over eten, gezonder drinken en het verzorgen van uw lichaam.

De vroegste zwangerschapstest werkt misschien niet voor iedereen, maar wel voor meer vrouwen dan niet. Ga je gang en ontdek of je vroeg zwanger bent; je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.


Comments