Zwanger worden

 Zwangerschapstesten voor thuis: kunt u de resultaten vertrouwen?

Een zwangerschapstest thuis doen kan zenuwslopend zijn, vooral als u niet zeker weet of u de resultaten kunt vertrouwen. Weet wanneer en hoe u een zwangerschapstest thuis moet doen - evenals enkele van de mogelijke valkuilen van thuistesten.



Wanneer moet ik een zwangerschapstest thuis doen?

Veel clearblue zwangerschapstest voor thuis beweren al op de eerste dag van een gemiste menstruatie nauwkeurig te zijn - of zelfs ervoor. U krijgt echter waarschijnlijk nauwkeurigere resultaten als u wacht tot na de eerste dag van uw gemiste menstruatie.

Waarom wachten? Kort nadat een bevruchte eicel zich hecht aan uw baarmoederslijmvlies (implantatie), vormt en produceert de placenta het hormoon humaan choriongonadotrofine (HCG). Dit hormoon komt in je bloedbaan en urine.

Tijdens de vroege zwangerschap neemt de HCG-concentratie snel toe - een verdubbeling om de twee tot drie dagen. Hoe eerder u de zwangerschapstest thuis doet, hoe moeilijker het voor de test kan zijn om HCG te detecteren.

Houd er rekening mee dat de timing van uw eisprong van maand tot maand kan verschillen en dat de bevruchte eicel zich op verschillende tijdstippen in de baarmoeder kan nestelen. Dit kan de timing van de HCG-productie beïnvloeden en wanneer het kan worden gedetecteerd. Als uw menstruatie onregelmatig is, kunt u een verkeerde inschatting maken wanneer uw menstruatie zou moeten beginnen.

Als het belangrijk is om uw zwangerschap meteen te bevestigen en afhankelijk van hoe ver u in uw zwangerschap bent, kan uw zorgverzekeraar u aanraden een echo te laten maken, een urinetest in een laboratorium te herhalen of een bloedtest te laten doen om uw HCG-waarden te meten. .

Zijn er verschillende soorten zwangerschapstesten voor thuis?

Bij de meeste tests plaatst u het uiteinde van een peilstok in uw urinestraal of dompelt u de peilstok in een bak met opgevangen urine. Een paar minuten later onthult de peilstok het testresultaat - vaak als een plus- of minteken, een of twee regels, of de woorden "zwanger" of "niet zwanger" op een strip of scherm.

Volg de testinstructies voor hoe lang u moet wachten voordat u de resultaten controleert - meestal twee of meer minuten. De meeste tests hebben ook een controle-indicator - een lijn of symbool dat in het resultatenvenster verschijnt. Als de lijn of het symbool niet verschijnt, werkt de test niet goed. Probeer het opnieuw met een andere test.

Sommige zwangerschapstesten voor thuis zijn gevoeliger dan andere. Met andere woorden, de hoeveelheid HCG die in de urine moet worden gedetecteerd om een ​​positief testresultaat te produceren, is in sommige tests lager.

Controleer altijd de vervaldatum van de test en lees de instructies zorgvuldig door voordat u de test doet.

Hoe nauwkeurig zijn zwangerschapstesten voor thuis?

Veel digitale zwangerschapstest voor thuis beweren dat ze 99 procent nauwkeurig zijn. Zwangerschapstesten voor thuis verschillen echter in het vermogen om zwangerschap te diagnosticeren bij vrouwen die onlangs een menstruatie hebben gemist. Als je een negatieve test hebt, maar denkt dat je zwanger zou kunnen zijn, herhaal de test dan een week na je gemiste menstruatie of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Kunnen medicijnen de testresultaten beïnvloeden?

Vruchtbaarheidsmedicijnen of andere medicijnen die HCG bevatten, kunnen de resultaten van de zwangerschapstest thuis verstoren. De meeste medicijnen, waaronder antibiotica en anticonceptiepillen, hebben echter geen invloed op de nauwkeurigheid van zwangerschapstests voor thuis.

Kan een positief resultaat verkeerd zijn?

Hoewel zeldzaam, is het mogelijk om een ​​positief resultaat te krijgen van een zwangerschapstest thuis als u niet echt zwanger bent. Dit staat bekend als een vals-positief.

Een vals-positief kan optreden als u een zwangerschapsverlies had kort nadat de bevruchte eicel aan uw baarmoederslijmvlies was vastgemaakt (biochemische zwangerschap) of als u te snel een zwangerschapstest doet nadat u een vruchtbaarheidsmedicijn had ingenomen dat HCG bevat. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, menopauze of problemen met uw eierstokken kunnen ook bijdragen aan misleidende testresultaten.

Kan een negatief resultaat verkeerd zijn?

Het is mogelijk om een ​​negatief resultaat te krijgen van een zwangerschapstest thuis als u daadwerkelijk zwanger bent. Dit staat bekend als een vals-negatief. U kunt een vals-negatief krijgen als u:

Doe de test te vroeg. Hoe eerder u na een gemiste menstruatie een online zwangerschapstest thuis doet, hoe moeilijker het is voor de test om HCG te detecteren. Voor de meest nauwkeurige resultaten herhaalt u de test een week na een gemiste menstruatie. Als u niet zo lang kunt wachten, vraag dan uw zorgverzekeraar om een ​​bloedtest.

Testresultaten te snel controleren. Geef de test de tijd om te werken. Overweeg een timer in te stellen volgens de instructies op de verpakking.

Gebruik verdunde urine. Voor de meest nauwkeurige resultaten doe je de test 's ochtends als eerste - wanneer je urine het meest geconcentreerd is.

Wat gebeurt er nu?

Overweeg op basis van uw testresultaten de volgende stappen te ondernemen:

Je zwangerschapstest thuis is positief, of je hebt een paar zwangerschapstesten voor thuis gedaan en wisselende resultaten gekregen. Maak een afspraak met uw zorgverzekeraar. Mogelijk hebt u een bloedtest of echografie nodig om uw zwangerschap te bevestigen. Hoe eerder uw zwangerschap wordt bevestigd, hoe eerder u met prenatale zorg kunt beginnen.

Je zwangerschapstest thuis is negatief. Als je menstruatie niet begint, herhaal de test dan over een paar dagen of een week, vooral als je de test hebt gedaan voor of kort na een gemiste menstruatie.

Je blijft ne . krijgen

Comments