Zijn Ziekenhuiszwangerschapstest Beter Dan Thuiszwangerschapstest?

zwangerschapstest


Als je het probeert en je vermoedt dat je misschien zwanger bent, wil je een zwangerschapstest doen. Maar welke zwangerschapstest ga je doen? U kunt thuis een zwangerschapstest doen die uw urine test op het zwangerschapshormoon hCG om te zien of u zwanger bent. U kunt ook naar uw arts of plaatselijk ziekenhuis gaan om een ​​zwangerschapstest in het ziekenhuis te doen die is ontworpen om uw bloed te controleren op het zwangerschapshormoon hCG. Wat is het verschil? Het antwoord is niet zo eenvoudig als je zou denken als het gaat om een ​​zwangerschapstest in het ziekenhuis versus een zwangerschapstest thuis.

Zwangerschapstesten Thuis

Het type test dat u thuis doet, is ontworpen om hCG in uw urine te detecteren. Hoewel veel zwangerschapstests voor thuisgebruik tot 99 procent effectief zijn bij het nemen van uw eerste urine van de ochtend op de eerste dag van uw gemiste menstruatie, is het niet altijd mogelijk voor alle vrouwen om een ​​nauwkeurig resultaat te krijgen bij een thuistest.

De reden hiervoor is het snelle tempo waarmee uw hCG-niveaus in uw lichaam verdubbelen of verdrievoudigen. Terwijl de meeste vrouwen merken dat hun niveaus elke 48 tot 72 uur verdubbelen tot verdrievoudigen, zijn er vrouwen bij wie het niveau gewoon niet zo snel stijgt. Wat dat betekent is dat zelfs met een gemiste menstruatie en zwangerschapssymptomen, die vrouwen misschien niet zo snel een positief resultaat kunnen krijgen als ze zouden willen. Omdat de gezondheid van jou en je ongeboren kind zo sterk afhankelijk is van de wetenschap dat je zwanger bent, zodat je voor je lichaam kunt zorgen, wil je zo snel mogelijk antwoord.

Een ander stukje informatie over thuistests is dat ze gemakkelijk verkeerd kunnen worden gebruikt, waardoor u een onjuist resultaat krijgt. Ze zijn echter gemakkelijk thuis te gebruiken, gemakkelijk te lezen en behoorlijk populair bij het hopend zwanger publiek.

Voorgesteld lezen: Wat is de vroegste zwangerschapstest voor het opsporen van zwangerschap?

Zwangerschapstesten in Het Ziekenhuis

Een bloedzwangerschapstest is een test zonder falen om u te vertellen of u in verwachting bent of niet. In plaats van uw urine te testen op hCG-waarden, is een zwangerschapstest in het ziekenhuis bedoeld om uw bloed te testen. Bij het testen van uw bloed kunnen uw resultaten niet verkeerd zijn. Het is niet nodig om een ​​test te controleren op een vage lijn of je af te vragen of dat een vage lijn is die je daar ziet of gewoon je wanhopige hoop op zwangerschap.

Wanneer u een bloedzwangerschapstest doet, kan uw arts u, zodra uw resultaten terugkomen, vertellen of u een kind verwacht of niet.

Voor-en Nadelen

Er zijn zowel positieve als negatieve geassocieerd met thuis- en dokterstests. Thuistests geven u, indien correct gebruikt, bijna onmiddellijk een bevestiging van uw zwangerschap. Als je een zwangerschapstest in het ziekenhuis gebruikt, kan het wel een week duren voordat je weet of je in verwachting bent.

Thuistesten zijn vaak goedkoper, tenzij je een goede verzekering hebt, geen eigen bijdrage aan de dokter of het ziekenhuis. Het voordeel van het gebruik van een zwangerschapstest in het ziekenhuis in plaats van een thuistest is echter dat het door een professional wordt afgenomen in plaats van door u. Dit wil niet zeggen dat je geen intelligente vrouw bent die duidelijk in staat is om een ​​urinetest uit te voeren. Dit wil zeggen dat het gemakkelijk is om aspecten van thuistests te verwarren. Als je bijvoorbeeld in het verleden een ander type thuistest hebt gedaan, vergeet je misschien dat elke test anders is en dat de instructies die je bij die laatste test hebt gevolgd, anders zijn dan de instructies voor deze test. Dit kan leiden tot een onnauwkeurig resultaat.

Als je een zwangerschapstest van een arts gebruikt, krijg je elke keer een duidelijk antwoord. Wanneer u een thuistest gebruikt, moet u mogelijk langer wachten om het gewenste resultaat te krijgen. U kunt de resultaten verwarren en ze niet correct lezen. Kijk, veel vrouwen zien geen donkere lijn op een test en gaan ervan uit dat ze niet zwanger zijn. Zelfs de zwakste lijn duidt echter op zwangerschap. Je ziet het misschien niet meteen, maar als het er is en je ziet het niet, zou je kunnen aannemen dat je niet zwanger bent en dat je misschien niet zo snel voor jezelf zorgt als zou moeten.

Beslissen welk type test u moet nemen, is een persoonlijke beslissing. Er zijn sommige vrouwen die gewoon niet gelukkig zijn totdat ze naar de dokter zijn geweest om de zwangerschap te bevestigen met een bloedtest. Er zijn anderen die een streepje zien op hun thuistest en meteen weten dat ze zwanger zijn zonder enige behoefte te voelen om naar een dokter te gaan.

Het is echter belangrijk om te weten dat u tijdens uw eerste bezoek zeer waarschijnlijk een test bij uw arts zult krijgen, zelfs als u zwangerschap heeft bevestigd met uw thuistest. Dit is een standaardprocedure in bijna alle dokterspraktijken.

Comments